top of page

Mόνιμοι πελάτες parking - Νομοθεσία/Πληροφορίες


Όπως όλες οι επιχειρήσεις, έτσι και οι επιχειρήσεις με αντικείμενο δραστηριότητας τις υπηρεσίες στάθμευσης στην πόλη, χρειάζεται να ενημερώνονται για τις συνεχείς αλλαγές που προκύπτουν και να παρακολουθούν τις νομοθετικές αλλαγές.


Όπως έχουμε πει σε αυτό το άρθρο, βασικός λόγος είναι η αποφυγή επιβολής κάποιου τσουχτερού προστίμου. Πέρα από τη νομότυπη διαχείριση των έκτακτων πελατών, η ομάδα του Parkadoro, μπορεί να σας βοηθήσει και να σας πει πώς θα είστε έτοιμοι για ένα φορολογικό έλεγχο και για την κατηγορία των Μόνιμων* πελατών του parking σας.

 

*Μόνιμους πελάτες (ή μηνιαίους) χαρακτηρίζουμε αυτούς που έχουν συμφωνήσει να πραγματοποιούν σταθμεύσεις, σύμφωνα με κάποιο μηνιαίο, τριμηνιαίο κλπ πακέτο στάθμευσης.

 

Πώς να διαχειριστείτε τους Μόνιμους Πελάτες σύμφωνα με το νόμο


Ο ελεγκτής θα σας ζητήσει πληροφορίες και αποδεικτικά και για τα οχήματα των Μόνιμων πελατών που βρίσκονται στο χώρο του parking σας. Ο πιο ασφαλής τρόπος για να ανταποκριθείτε άμεσα σε έναν τέτοιο έλεγχο, είναι να δείξετε τα παραστατικά (αποδείξεις ή τιμολόγια) για τα οχήματα των Μόνιμων πελατών που βρίσκονται στο χώρο. Με άλλα λόγια, προτείνεται να έχετε τιμολογήσει και να έχετε έτοιμα τα παραστατικά για τον τρέχοντα μήνα για όλους τους Μόνιμους πελάτες που έχουν συμβόλαιο στάθμευσης. * Με το Parkadoro δε χρειάζεται να τα έχετε εκτυπώσει. Μπορούν απλά να είναι καταχωρημένα μέσα στο σύστημα. Συνίσταται η έκδοση όλων των παραστατικών των πακέτων στάθμευσης να γίνεται μια σταθερή ημερομηνία για κάθε μήνα. Π.χ. για το μήνα Μάιο, η έκδοση να γίνεται 1/5 ή 5/5 ή όποια ημ/νια εσείς ορίσετε. Παράδειγμα 1: Για το μήνα Μάιο, συνίσταται να εκδώσετε το παραστατικό, π.χ. την 1/5, για το διάστημα του πακέτου στάθμευσης από 1/5 μέχρι 30/5. Για το μήνα Ιούνιο, να εκδώσετε το παραστατικό την 1/ 6, για το διάστημα του πακέτου στάθμευσης από 1/6 μέχρι 30/6 κ.ο.κ.

Παράδειγμα 2: Για το μήνα Μάιο, έρχεται ένας νέος Μόνιμος πελάτης στις 15/05. Συνίσταται να εκδοθεί παραστατικό για το διάστημα από 15/5 μέχρι 30/5. Και στη συνέχεια τον επόμενο μήνα (Ιούνιο) συνίσταται να εκδοθεί το παραστατικό, όπως αναφέρεται στο Παράδειγμα 1, δηλαδή 01/06.


Παράδειγμα 3:

Για κάθε πελάτη μπορείτε να έχετε υπογεγραμμένα συμφωνητικά - τα οποία έχουν κατατεθεί στην εφορία. Με αυτό τον τρόπο μπορείτε να εκδίδετε το παραστατικό όταν έρχεται ο πελάτης να πληρώσει το μήνα του. Στο τέλος του μήνα αν υπάρχουν πελάτες που δεν έχουν πληρώσει μπορείτε να τα εκδώσετε επί πιστώσει.


Συμβουλή 1: Tο ParkAdoro σας δίνει τη δυνατότητα να εκδώσετε παραστατικά για όλους του Μόνιμους πελάτες σας μαζικά, με ένα κλικ. Έτσι, εξοικονομείτε χρόνο και φόρτο εργασίας, ειδικά σε σχέση με το χρόνο που απαιτείται για να γίνει αυτή η διαδικασία με χειρόγραφα μπλοκ. Συμβουλή 2: Αφού καταχωρήσετε του Μηνιαίους πελάτες, μπορείτε να καταγράφετε οφειλές και πληρωμές για τον καθένα.

SOS: Τι να κάνετε αν έχετε ήδη εκδώσει το παραστατικό και ο Μόνιμος πελάτης “σπάσει” το συμβόλαιο στάθμευσης πριν σας πληρώσει; Είναι απόλυτα λογική ερώτηση. Οι μόνιμοι πελάτες μπορεί να “σπάσουν” το συμβόλαιο στάθμευσης που έχετε συμφωνήσει. Μπορεί να μετακομίσουν ή να μη το χρειάζονται πια. Η απάντηση είναι πολύ απλή: Μπορείτε είτε να ακυρώσετε το παραστατικό είτε να εκδώσετε το ανάλογο πιστωτικό. Το Parkadoro σας προσφέρει μεγάλη ευελιξία και σε αυτό. Επιπλέον, μπορείτε να:

- καταχωρείτε μόνο μια φορά τα στοιχεία του πελάτη (ιδιώτη ή εταιρείας) και τα ξαναχρησιμοποιείτε, όταν χρειαστεί

- αποθηκεύετε σχόλια σχετικά με τη συμφωνία που έχετε κάνει με τον κάθε πελάτη . ενημερώνεστε για εκπρόθεσμες πληρωμές

- ενεργοποιείτε και να απενεργοποιείτε συμβόλαια στάθμευσης Το Parkadoro σας παρέχει τον απόλυτο έλεγχο στη διαχείριση Μόνιμων πελατών, ώστε να τους εξυπηρετείτε ταχύτερα και να βελτιώσετε την επαγγελματικη εικόνα του parking σας . Η ομάδα του Parkadoro είναι στη διάθεσή σας για να απαντήσει σε απορίες σας για το πώς θα παρακολουθείτε τους Μόνιμους πελάτες σας σύμφωνα με το νόμο. Αν θέλετε να διαχειρίζεστε πιο εύκολα την επιχείρησή σας, μάθετε για το Parkadoro, το πιο εύκολο πρόγραμμα για parking που υπάρχει. Επικοινωνήστε μαζί μας εδώ.




Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Parking και Διασύνδεση POS

Πλέον η διασύνδεση των τερματικών POS με ταμειακές μηχανές / φορολογικούς μηχανισμούς είναι υποχρεωτική. Σε αυτό το post θα δούμε τι ισχύει για τους χώρους στάθμευσης. Είναι υποχρεωτικό να συνδέσω το

Λειτουργία Parking από το POS

To Parkadoro ανακοινώνει τη συνεργασία του με τη myPOS και πλέον προσφέρει τη δυνατότητα ακόμα και σε parking χωρίς ρεύμα να χρησιμοποιήσουν το Parkadoro μέσα από POS. Αυτό σημαίνει πως οι χώροι στάθμ

bottom of page