top of page

Parking και Διασύνδεση POS

Πλέον η διασύνδεση των τερματικών POS με ταμειακές μηχανές / φορολογικούς μηχανισμούς είναι υποχρεωτική. Σε αυτό το post θα δούμε τι ισχύει για τους χώρους στάθμευσης.


Είναι υποχρεωτικό να συνδέσω το POS μου;

Οι χώροι στάθμευσης με βάση την ΠΟΛ 1002/2014 απαλλάσονται από την υποχρέωση να χρησιμοποιούν ταμειακή μηχανή (ή γενικά φορολογικό μηχανισμό).


Αν ένας χώρος στάθμευσης (parking) πάραυτα έχει επιλέξει να έχει ταμειακή μηχανή για να τιμολογεί τότε είναι υποχρεωμένος να συνδέσει την ταμειακή μηχανή με το τερματικό POS.


Αν ένας χώρος στάθμευσης τιμολογεί χωρίς ταμειακή μηχανή (ή φορολογικό μηχανισμό) τότε δεν είναι υποχρεωμένος να συνδέσει το POS του. Το παραπάνω περιγράφεται και αναλυτικά εδώ όπου συγκεκριμένα αναφέρεται:

Επίσης συναλλαγές οντοτήτων που εμπίπτουν στις διατάξεις της υπό στοιχεία ΠΟΛ.1002/2014 απόφασης της ΓΓΔΕ και εξαιρούνται από την υποχρεωτική χρήση ΦΗΜ, καταλαμβάνονται από τα οριζόμενα στην παρούσα, εφόσον οι ως άνω οντότητες κάνουν χρήση ΦΗΜ (Β' 3/2015).

Χρησιμοποιώ το Parkadoro. Πρέπει να συνδέσω το POS;

Όχι, το Parkadoro δεν κάνει χρήση φορολογικού μηχανισμού για να εκδώσει παραστατικά και δεν υπάρχει υποχρέωση διασύνδεσης με POS.


Έχω ταμειακή μηχανή για τα πλυσίματα και πρόγραμμα για το parking, τι κάνω;

Σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστείτε 2 τερματικά POS. Το 1ο POS θα συνδεθεί με την ταμειακή μηχανή για τις συναλλαγές του πλυντηρίου και το 2ο POS θα χρησιμοποιείται για τις συναλλαγές του parking.

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Λειτουργία Parking από το POS

To Parkadoro ανακοινώνει τη συνεργασία του με τη myPOS και πλέον προσφέρει τη δυνατότητα ακόμα και σε parking χωρίς ρεύμα να χρησιμοποιήσουν το Parkadoro μέσα από POS. Αυτό σημαίνει πως οι χώροι στάθμ

bottom of page