top of page

Έκτακτοι πελάτες parking - Νομοθεσία/Πληροφορίες


Στο σημερινό δυναμικό περιβάλλον, όπως όλες οι επιχειρήσεις, έτσι και οι επιχειρήσεις με αντικείμενο δραστηριότητας τις υπηρεσίες στάθμευσης στην πόλη, χρειάζεται να ενημερώνονται για τις συνεχείς αλλαγές που προκύπτουν.

Βασικοί στόχοι:


- η κατάλληλη προσαρμογή των λειτουργικών διαδικασιών, σε περίπτωση νομοθετικών αλλαγών

(Για παράδειγμα, πώς θα είμαι καλύτερα προετοιμασμένος για να αποφύγω την επιβολή κυρώσεων σε περίπτωση φορολογικού ελέγχου;)

- η ομαλή και βιώσιμη λειτουργία της επιχείρησης

(Για παράδειγμα, πώς θα διαχειριστώ εύκολα και αποτελεσματικά και Μόνιμους* και Έκτακτους** πελάτες μου;)

 

*Μόνιμους πελάτες (ή μηνιαίους) χαρακτηρίζουμε αυτούς που έχουν συμφωνήσει να πραγματοποιούν σταθμεύσεις, σύμφωνα με κάποιο μηνιαίο, τριμηνιαίο κλπ πακέτο στάθμευσης.

** Έκτακτους πελάτες (ή διερχόμενους) χαρακτηρίζουμε αυτούς που πραγματοποιούν μεμονωμένη στάθμευση και χρεώνονται με την ώρα, χωρίς να έχει συμφωνηθεί κάποιο μηνιαίο, τριμηνιαίο κλπ πακέτο στάθμευσης.

 

Μια επιχείρηση parking χρειάζεται να παρακολουθεί τις νομοθετικές αλλαγές και γιατί;

Η απάντηση είναι: Ναι. Βασικός λόγος είναι η αποφυγή επιβολής κάποιου τσουχτερού προστίμου. Οι αλλαγές στο φορολογικό και νομικό πλαίσιο απαιτούν συχνά αλλαγές στις λειτουργικές διαδικασίες του parking. Με άλλα λόγια, χρειάζεται να εξεταστεί ο τρόπος που πραγματοποιείται η εξυπηρέτηση του πελάτη καθώς και ο τρόπος που οργανώνεται το προσωπικό. Για παράδειγμα, μια τέτοια αλλαγή ήταν η κατάργηση υποχρέωσης της τήρησης του βιβλίου εισερχομένων οχημάτων, το οποίο έπρεπε να θεωρηθεί στη σχετική αρμόδια αρχή (Εφορία). Επομένως, το λογιστικό τμήμα (όπου υπάρχει) ή το άτομο που έχει αναλάβει τη διαχείριση των λογιστικών και φοροτεχνικών θεμάτων, χρειάζεται να παρακολουθεί τις εξελίξεις και να ενημερώνει ανάλογα τη διοίκηση αλλά και τους υπαλλήλους του parking. Η αναγκαία ταχύτητα εξυπηρέτησης - ειδικά σε ώρες αιχμής ή όταν υπάρχει αυξημένος φόρτος εργασίας- μπορεί να καθιστά δύσκολη την τυπική τήρηση των οδηγιών. Αλλά όπως ξέρουμε, οι ελεγκτικές υπηρεσίες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), δεν θα ενημερώσουν για την επίσκεψή τους στην επιχείρησή σας.

Σίγουρα, η παρακολούθηση των νομοθετικών αλλαγών δεν είναι είναι πάντα εύκολη διαδικασία καθώς απαιτεί χρόνο και πόρους. Ωστόσο, κρίνεται απαραίτητη, έτσι ώστε να μην χρειαστεί να καταφύγετε σε κάποιο δικηγόρο για να γλιτώσετε ένα πρόστιμο, που μπορεί να σας υποβλήθηκε επειδή δε γνωρίζατε. (+ τα έξοδα του δικηγόρου)


Πώς να διαχειριστείτε τους Έκτακτους πελάτες για να αποφύγετε επιβολή κυρώσεων


Σε περίπτωση φορολογικού ελέγχου, ο ελεγκτής θα σας ζητήσει συγκεκριμένες πληροφορίες και αποδεικτικά για τα οχήματα που βρίσκονται στο χώρο του parking σας ή έχουν εξέλθει από αυτόν. Η ομάδα του Parkadoro, μπορεί να σας βοηθήσει και να σας ενημερώσει για το πώς θα είστε έτοιμοι για να αποφύγετε τα χειρότερα. Αρχικά, είναι σημαντικό να ξέρετε πώς να διαχειριστείτε τους Έκτακτους πελάτες για να αποφύγετε την επιβολή κυρώσεων. Σε περίπτωση ελέγχου της εφορίας:


-Για τα οχήματα που βρίσκονται εντός του parking σταθμευμένα τη στιγμή του ελέγχου, θα σας ζητηθεί: Μια κατάσταση όπου αναγράφεται η καταγεγραμμένη ώρα εισόδου και ο αριθμός κυκλοφορίας (πινακίδα) του κάθε οχήματος.

Παλαιότερα υπήρχε το θεωρημένο βιβλίο εισερχομένων-εξερχομένων οχημάτων. Προσοχή: Έχει καταργηθεί η υποχρέωση θεώρησης και όχι η υποχρέωση τήρησης. Αυτό σημαίνει ότι ο χώρος στάθμευσης συνεχίζει να είναι υποχρεωμένος να καταγράφει με ώρα εισόδου και αρ. κυκλοφορίας τα οχήματα που εισέρχονται.

Στο σημείο αυτό, να σας πούμε ότι με το Parkadoro έχετε διαθέσιμες αυτές τις πληροφορίες ανά πάσα στιγμή. Σας παρέχει πλήρη εικόνα των εισόδων και των εξόδων στην οθόνη σας (στον υπολογιστή ή στο κινητό σας)

Συμβουλή 1:Μπορείτε να δείξετε στον ελεγκτή την οθόνη σας ή να εκτυπώσετε με ένα κλικ τη σχετική αναφορά.

Συμβουλή 2: Για κάθε έκτακτο πελάτη που μπαίνει στο parking, το Parkadoro εκδίδει αυτόματα δελτίο εισόδου. Είναι ένα αποδεικτικό παραλαβής που βελτιώνει την εικόνα του parking σας, όπου είναι καταγεγραμμένη η ώρα εισόδου και η πινακίδα του

οχήματος. Ταυτόχρονα η συγκεκριμένη πληροφορία καταγράφεται και ηλεκτρονικά.

Συμβουλή 3: Μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή Parkadoro για κινητά Android ή iPhone. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για υπαίθρια ή parking με περισσότερους από 1 παρκαδόρους καθώς μπορείτε με την κάμερα του κινητού να σκανάρετε την πινακίδα και να κάνετε είσοδο ενός οχήματος. -Για τα οχήματα που εξέρχονται ή έχουν εξέλθει από το χώρο, θα σας ζητηθεί: Νόμιμο Παραστατικό (απόδειξη ή τιμολόγιο) όπου αναγράφεται η ώρα εισόδου, η ώρα εξόδου, η πινακίδα, το συνολικό ποσό πληρωμής, τα φορολογικά στοιχεία της επιχείρησης Όλες οι πληροφορίες αναγράφονται πάνω στο παραστατικό που εκδίδεται εύκολα, γρήγορα και ευέλικτα από το Parkadoro. Πέρα από την ευκολία του προσφέρει το Parkadoro στη διαχείριση των Εκτάκτων πελατών σας, σας δίνει τη δυνατότητα να καταχωρείτε και να διαχειρίζεστε πανεύκολα και Μηνιαίους Πελάτες. Για περισσότερα, δείτε αυτό το άρθρο. Η ομάδα του Parkadoro είναι στη διάθεσή σας για να απαντήσει σε απορίες σας για το πώς θα είστε έτοιμοι πριν από ένα φορολογικό έλεγχο. Αν θέλετε να διαχειρίζεστε πιο εύκολα την επιχείρησή σας, μάθετε για το Parkadoro, το πιο εύκολο πρόγραμμα για parking που υπάρχει.

Επικοινωνήστε μαζί μας.댓글


bottom of page